Jó dolgok ezek a zsíros dolgok, imádom-szeretem, KÍVÁNOM is rendesen: sokszor szoktam elgondolkodni, hogy sok, nem paleo társadalmat gyarapító ismerősöm látná, mit művelek, mikor hazaérek edzésből este 10-kor, és kaparom a falat az éhségtől. Nem vágyva másra nyúlok be a hűtőbe, emelek ki egy főtt tojatot, szeletelem fel és kenem meg töpörtyűkrémmel, majd azonnali jelleggel tolom be az arcomba, akár egy csúcsragadozó, aki kemény hajsza után elejtve zsákmányát lakomázik az áldozatból. :)
Mikor ezt az ételt készítettem, PONT nem ez az állapot volt az uralkodó. Valami könnyűre vágytam. Egy jó salátára. Hagyma nincs benne, de nyugodtan tehetsz bele, sőt, akármilyen zöldséggel készítheted, amihez csak kedved szottyan, vagy amit elő tudsz kapni a hűtőből. Mennyiségeket szándékosan nem írok, mert én elég sokat készítettem belőle, több napra. Úgy variálod, ahogy szeretnéd. Légy kreatív! ;)
Hozzávalók
jégsaláta, fejes káposzta, sárgarépa, alma, uborka, főtt tojat, csirkemell, paleolaj, tökmagolaj. Fűszeres kesukrém.
Hogyan csináljuk?
- Csirkemellett szeld, klopfold, "huzasd le" olajon (bármilyen zsiradékon), hogy szép piroskásan sült legyen.
- A tojatot főzd keményre.
- A zöldségeket egy nagy tálba aprítsd össze: a salátát tépkedd apróra, a káposztát szeld, majd aprítsd, a répát és almát pucold meg, reszeld le, majd jöhet az ubi is, én ezt is reszeltem.
- Keverd össze. Közben kész a husi, azt vékonyra csíkozd fel. Tálaláskor halmozd a salira, helyezd el ízlésesen a főtt tojat szeleteket is, és csorgass rá tökmagolajat.
- Mehet rá fűszeres kesukrém is - felettébb pikánssá teszi! ;)