Ezt a kenyeret immáron harmadjára készítettem el, mert egyszer megkóstolja az ember paleo-lánya, újra visszatér hozzá. Eredeti receptje Pocak Pannától való - iiiigen, tudom, hogy már megint rá hivatkozom, de fogok is még egy jó párszor, hiszen, ha Te is megnézed a blogját, megérted, miért ő az én blogerina példaképem. Amiket készít, ahogy ír, ahogy szerkeszt - az én szememben ő A Paleo Gasztroblogos. Szóval, a harmadik készítésnél tartottunk. És mivel én egy kísérletező jellem vagyok, harmadjára változtatásra adtam a fejem, letértem Pocak Panna kijelölt ösvényéről és régi, még cukrász-gyakornok időmből előkaptam egy reggeli kuglófreceptet. Így született meg az én kókuszkenyerem, és hiszem, hogy joggal lehetek büszke rá. Megtartom. :)
Hozzávalók
5 tojat, 20 dkg kókuszreszelék, 1 dl langyos víz, 5 cl paleolaj, 4 tk negyedannyi ugyanannyi édesítő (vagy 16 tk erithriol), 1 tk szódabikarbóna, vanília aroma, csipet só
Hogyan csináljuk?
- A kókuszreszeléket daráld finomra, keverd össze egy tálban a szódabikarbónával.
- Válaszd szét a tojatokat.
- Verd fel a fehérjét egy csipet sóval keményre, rakd félre.
- A sárgákat az édesítővel keverd habosra a legmagasabb fokozaton.
- Majd a habos sárgához felváltva, lassan öntsd hozzá az olajat és a vizet, a robotgéppel alacsony fokozaton dolgozz.
- Ha ez megvan, a kókuszt és a fehérjét felváltva, óvatosan vegyítsd bele a sárgájába. Óvatosan dolgozz, nagy, határozott mozdulatokkal és forgatva, hogy ne törd össze a habot.
- A sütőt már korábban beizzítottad, így már ekkora meleg. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, egyengesd el és 30 perc alatt süsd készre. Tűpróba mindig! :)
Az édesítéssel úgy bánsz, ahogy a Te ízlésednek megfelelő. Én a banános-mogyis krémmel párosítottam. :)
Jah, és készítés közben már ihletet is kaptam egy legközelebbire: a tésztába kakaóport (még durvább lenne étcsokival - ú-úúúúú!!!! :O ) fogok tenni, és aszalt barackból készítek hozzá nyers lekvárt.
Miután kihűlt, folpakkba csomagoltam és még azt is bebugyoláltam konyharuhába, így tettem be a hűtőbe. Hát, én nem tudom, hogy ez-e az oka, vagy az, hogy külön vertem fel a tojások fehérjéjét és sárgáját, de Ó-TE-JÓÓÓÓÓ-ÉÉÉÉÉÉG!!! Véleményem szerint, ez a világ legtökéletesebb kókuszkenyere lett! Az, amikor levágsz egy szeletet, abból is letörsz egy darabot, és miközben ummogsz a csócsálása közben, és hagyod, hogy elragadjon magával a puhasága, omlóssága, ahelyett, hogy becsuknád kicsit a szemed, adsz a látványnak, és szakértő szemmel csodálod a kezedben lévő darabka tökéletes, ízélményhez illő textúráját... ezt minden túlzás nélkül írom. :) Próbáld csak ki! ;)
Miután kihűlt, folpakkba csomagoltam és még azt is bebugyoláltam konyharuhába, így tettem be a hűtőbe. Hát, én nem tudom, hogy ez-e az oka, vagy az, hogy külön vertem fel a tojások fehérjéjét és sárgáját, de Ó-TE-JÓÓÓÓÓ-ÉÉÉÉÉÉG!!! Véleményem szerint, ez a világ legtökéletesebb kókuszkenyere lett! Az, amikor levágsz egy szeletet, abból is letörsz egy darabot, és miközben ummogsz a csócsálása közben, és hagyod, hogy elragadjon magával a puhasága, omlóssága, ahelyett, hogy becsuknád kicsit a szemed, adsz a látványnak, és szakértő szemmel csodálod a kezedben lévő darabka tökéletes, ízélményhez illő textúráját... ezt minden túlzás nélkül írom. :) Próbáld csak ki! ;)