HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Kókuszkenyér

2013.03.13. 22:57 PaleoLina

Ezt a kenyeret immáron harmadjára készítettem el, mert egyszer megkóstolja az ember paleo-lánya, újra visszatér hozzá. Eredeti receptje Pocak Pannától való - iiiigen, tudom, hogy már megint rá hivatkozom, de fogok is még egy jó párszor, hiszen, ha Te is megnézed a blogját, megérted, miért ő az én blogerina példaképem. Amiket készít, ahogy ír, ahogy szerkeszt - az én szememben ő A Paleo Gasztroblogos. Szóval, a harmadik készítésnél tartottunk. És mivel én egy kísérletező jellem vagyok, harmadjára változtatásra adtam a fejem, letértem Pocak Panna kijelölt ösvényéről és régi, még cukrász-gyakornok időmből előkaptam egy reggeli kuglófreceptet. Így született meg az én kókuszkenyerem, és hiszem, hogy joggal lehetek büszke rá. Megtartom. :)



Hozzávalók

5 tojat, 20 dkg kókuszreszelék, 1 dl langyos víz, 5 cl paleolaj, 4 tk negyedannyi ugyanannyi édesítő (vagy 16 tk erithriol), 1 tk szódabikarbóna, vanília aroma, csipet só

Hogyan csináljuk?

  1. A kókuszreszeléket daráld finomra, keverd össze egy tálban a szódabikarbónával.
  2. Válaszd szét a tojatokat.
  3. Verd fel a fehérjét egy csipet sóval keményre, rakd félre.
  4. A sárgákat az édesítővel keverd habosra a legmagasabb fokozaton.
  5. Majd a habos sárgához felváltva, lassan öntsd hozzá az olajat és a vizet, a robotgéppel alacsony fokozaton dolgozz.
  6. Ha ez megvan, a kókuszt és a fehérjét felváltva, óvatosan vegyítsd bele a sárgájába. Óvatosan dolgozz, nagy, határozott mozdulatokkal és forgatva, hogy ne törd össze a habot.
  7. A sütőt már korábban beizzítottad, így már ekkora meleg. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, egyengesd el és 30 perc alatt süsd készre. Tűpróba mindig! :)
Az édesítéssel úgy bánsz, ahogy a Te ízlésednek megfelelő. Én a banános-mogyis krémmel párosítottam. :) 

Jah, és készítés közben már ihletet is kaptam egy legközelebbire: a tésztába kakaóport (még durvább lenne étcsokival - ú-úúúúú!!!! :O ) fogok tenni, és aszalt barackból készítek hozzá nyers lekvárt.



Miután kihűlt, folpakkba csomagoltam és még azt is bebugyoláltam konyharuhába, így tettem be a hűtőbe. Hát, én nem tudom, hogy ez-e az oka, vagy az, hogy külön vertem fel a tojások fehérjéjét és sárgáját, de Ó-TE-JÓÓÓÓÓ-ÉÉÉÉÉÉG!!! Véleményem szerint, ez a világ legtökéletesebb kókuszkenyere lett! Az, amikor levágsz egy szeletet, abból is letörsz egy darabot, és miközben ummogsz a csócsálása közben, és hagyod, hogy elragadjon magával a puhasága, omlóssága, ahelyett, hogy becsuknád kicsit a szemed, adsz a látványnak, és szakértő szemmel csodálod a kezedben lévő darabka tökéletes, ízélményhez illő textúráját... ezt minden túlzás nélkül írom. :) Próbáld csak ki! ;)

8 komment

Címkék: reggeli kenyér kókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr525782724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pary 2013.06.06. 15:42:43

Szia! Érdeklődöm, hogy hány fokon sütöd ezt a kenyeret? Köszönöm!

Poroszkai Éva 2013.06.06. 15:43:47

Szia! Mindig mindent 180 fokon sütök. :)

DALOLÓ Gábor Ada 2013.06.25. 14:51:55

Istenien fest! Ez lesz a következő! :)

Emma Dongó 2013.07.09. 19:40:34

Most épp nincs robotgépem. Ha a tojást(fehérjét)nem verem habbá, csak kézi keverővel alaposan felkeverem??? Próbáltad már?

(Most csupa olyat sütök, amihez nincs tojásverés (muffinok főként) és elég jó állagú lesz...kicsit tömörebb és kevésbé "légbuborékos", de ízre és állagra is kiváló... lehet, itt is érdemes próbát tenni...)

...de kíváncsian várom, van-e ilyen tapasztalat...:-)

Poroszkai Éva 2013.07.10. 08:57:12

Na? Megcsinaltad? Hogy sikerult? :)

Poroszkai Éva 2013.07.10. 09:00:25

Szia! Abszolut jarhato ut, ha nem vered fel a tojast. Sot, szet sem kell valasztanod szerintem feltetlenul. Nagyon regen csinaltam, de hivatkozom Pocak Panna receptjere, ha jol emlekszem, o sem valasztja szet. Ugorj neki es lassuk az eredmenyt! ;)

Beatrix Ágfalvi 2013.08.24. 16:40:02

Én megcsináltam és isteni lett! Lekvár hiányában reszelt almát tettem rá. ;)

Poroszkai Éva 2013.08.25. 21:12:10

Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;)
süti beállítások módosítása