Kalács lekvárral, kalács lekvárral, KALÁCS LEKVÁRRAL!!!!! - üvölt velem már egy ideje a testem. Jó ideje. Azóta volt több csapongása is, hogy mást akart (amit persze, nem mindig kapott meg, hiszen nem lehet minden nap karácsony :) ), de ezt most meg kellett csináljam. Szombat van és munkanap - hát, nem elég ürügy ez? :)
Valahogy én mindig sajnálom kiadni a bolti xilites és egyéb diabetikus - pláne, ha hozzáaadott fruktózos, olyaNt mi nem is veszünk ;) - lekvárokra a pénzt. Ki tudja, mennyi annak a gyümölcstartalma, mennyi a xilit, stb. Meg aztán mégis csak jobb a saját kezünk munkája, úgy frissiben, ahogy azt kell. :)
Majdnem készítettem egy tortát, de azért annyira nem ünnep a mai nap, meg aztán nem is akartam órákat tölteni a konyhában - amire azért, valljuk csak be, elég gyakran képes vagyok. :)
A kenyérke már kész: jól ismerjük a kókuszkenyeret, ám ebben IS változtattam, hiszen ugyanúgy nem tudok semmit sem elkészíteni, mert az unalmas! :D Lesz majd egy 2.0 - vagy már a harmadik lesz az tán? - kókuszkenyér bejegyzés is.
De most lássuk a mai reggel megédesítőjét:
Hozzávalók
4 db szilva, 2 db kivi, 2 marék mazsola, szórásnyi fahéj, 1 tk chia mag, 1 tk útifűmaghéj
Hogyan csináljuk?
- A szilvát mosd meg, távolítsd el a magját.
- A kivit pucold meg.
- Ezeket darabold bele az aprítógépbe, szórd rá a két marék mazsolát, és turmixold össze.
- Ha már szinte jó, kóstold meg - ha nagyon édesszájú vagy, édesítheted, de a mazsola eléggé megízesíti szerintem.
- Szórd meg fahéjjal, kanalazd hozzá a chiát és az útifűmaghéjat, turmixold tovább, majd töltsd bele egy csinos kis üvegcsébe. Pár napig hűtőben eltartható.
"...csak belemártom a kanalat, és ami ráragad, lenyalom... na, jó, még egyszer... még egyszer... oh! maradt az aprítógép falán is? hm.... azt is... na, jó elég lesz már, mennyi lefogyott az üvegből, a kenyérre is kell, hékás! :O Na, jó... addig megkávézom, míg sül a kenyér... csak kibírom valahogy...." - ilyen ez. :D