Tudtam, hogy ma egy fitness teremben fogom tölteni a napom nagy részét, sok-sok funkcionális edzésből meghalásra menően kivéve a részem, így kell az enerdzsí. Ilyenkor szoktam olyat sütni, amit csak bedobok egy zacsiba és kész is az útravaló. Túl sok mindenem nem volt itthon, de ezt IS szeretem a paleo táplálkozásban, hogy szinte minden hasznosítható - lsd. olívabogyó lé, ami miatt meg ne sózd a tésztát!!! -, úgyhogy kikapkodtam a hűtőből a maradék tojatokat, és minden, ami a kezem ügyébe került, abból kreatívkodtam össze este 11 órakor ezeket az igaz, nem hamuban sült, de ma majd életmentést jelentő pogikat. Már reggelire is ezt majszoltam főtt tojattal és bormentás zöld teával, úgyhogy a lendület már megvan a mozgásban gazdag nap indításához. :)
Hozzávalók
4 db tojat, 3 ek lenmagpehely (sima lenmag is lehet, úgyis őrölni kell), 4 ek szezámmag, késhegyni szódabikarbóna, 3 maréknyi savanyú káposzta, 0,5 dl olívabogyólé (vízzel helyettesíthető), 3 tk töpörtyűkrém, bors, baconcsíkok a tetejére
Hogyan csináljuk?
- Tojatokat válaszd szét két keverőtálba.
- Káposztát öblítsd le, csöpögtetsd, majd jó erősen facsard ki. Dobd bele az aprítógépbe és adj neki. :)
- Magokat is daráld össze, vegyítsd el benne a szódabikarbónát is.
- Tojássárgáját keverd habosra a tepertőkrémmel, majd mehet bele a káposzta és az olívalé + borsozd is!
- Tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és vegyítsd bele a káposztás sárgájába a habot és a magőrleményt felváltva.
- Sütőt már izzítva 170 °C-ra, a kissé folyós masszát kanalazd kibélelt muffinformákba, és kb. 30-35 percig (pirulásig) süsd.
Én már másnap reggel, egy éjszakás hűtőben állás után ettem főtt tojással megkoronázva. 3 db-tól úgy érzem, estig nem fogok tudni ételre nézni, úgyhogy nem kell félni a túlevés veszélyétől, telít rendesen! Nos, most, hogy ezt megosztottam Veled, kedves PaleoLitánia olvasó, már csomagolom is. :) Jó étvágyat hozzá!