HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Habcsók gesztenye talpon kínálva

2013.08.22. 21:10 PaleoLina

Nem hiszed el, ezt egy hétköznapi vacsorára készítettem. Olyan régen lapult már a fagyasztóban a gesztenyemassza, várta méltó felhasználásának idejét, és hát, ez elérkezett. Egy számomra új táplálkozási vonalat céloztam meg paleon belül, hogy CrossFiten minél jobban kihozzam magamból a maximumot. Lényege a szénhidrátok elfogyasztása az edzés napszakának megfelelően beosztva. (Itt utána olvashatsz, ha érdekel.) Ajánlása szerint, ha reggel edzünk (éhgyomorra ugyebár), akkor előző este kell "betölteni" a szénhidrátot (CH). Nos, én holnap reggel 6-kor kezdek a terembe, így elő is kaptam a gesztenyét, mely köztudottan elég magas CH-tartalmat tudhat magáénak, épp ebből kifolyólag boldogan készítettem el esti lakomámnak. Gyönyörűen csúcsosodnak, ugye? Úgyis tudom, hogy már ránéztél a képekre! :) Én már betöltve, reci alább írva:

Hozzávalók

Talpak

250 g gesztenye massza (natúr), 2 tk eritriol, 1 tojásfehérje, 2 tk kókuszliszt, 1 tk chiamag

Csúcsok

3 tojásfehérje, csipet só, citromlé, 1 tk vanília kivonatos xilit, 3 ek eritrit (vagy amennyire édesen szeretnéd), 2 szórásnyi fahéj

Hogyan csináljuk?

  1. A masszát morzsold egy nagy tálba, öntsd rá a fehérjét, szórd rá a magot és a lisztet, majd gyúrd össze. A lisztek és a mag jól magába szívja a nedvességet, rendesen golyózható masszát kapsz.
  2. Egy tepsibe tegyél szilikonos sütőpapírt, és kezd el formázni a gömböket. Én olyan 1,5-2 cm átmérőjű golyóbisokat formáltam, azzal kiraktam a tepsit (25 db).
  3. Majd készíts oda egy poharat, egy nagyobb és egy kb. 5x5 cm-es sütőpapír darabot, na, meg egy habkártyát.
  4. A golyók közül emelj ki egyet, tedd a nagyobb papírra, tedd rá a kisebbet, és azon keresztül nyomd rá a poharat. Majd húzd le a felső papírt, a habkártyát a korong alá csúsztatva szabadítsd meg az alul levőtől, és mehet vissza a helyére: a tepsibe szépen. Csináld ezt meg végig. Ha a felénél jársz, gyújtsd be a sütőt 170 fokra, hadd melegedjen. Ha végére értél, mehet be kb. 10 percre.

    Kb. 4 cm átmérőjű gesztenye talpak - még sütés előtt
  5. Amíg elősütöd a korongokat, addig verd fel a 3 tojásfehérjét. Amikor már picit felverted, csipet só és citromlé mehet bele, verd tovább maximum fokozaton. Amikor félig kemény, szórd bele a vaníliás xilitet, verd tovább, és amikor már majdnem kész, mehet bele az eritrit, és a végén ízesítésnek a fahéj. De folyamatosan menjen a kézi mixer, ne állítsd le.
  6. Ha kész, vedd ki a tepsit a sütőből, a habot töltsed habzsákba, és a korong széléről indulva, kívülről befelé haladva kezd el a hab kanyarintását. Mehet bátran, magasra, a végét hirtelen kapd el, így lesz hetykén csúcsos a vége. :)
    Nyárba csempészett téli táj
  7. Ha elosztottad, tedd vissza a sütőbe, alacsonyabb szintre, és figyeld, mert gyorsan pirul. Ha megpirult, én elzártam, résnyire nyitva hagytam a sütő ajtaját, hogy inkább száradjon, mint süljön. De azért itt is figyeld, mert hajlamosak ezek úgy utánsülni, ha nem figyel az ember, hogy egy kokszos, kihegyezett dombocskákra emlékeztetnének, mintsem mennyei étekre.
  8. Majd kapd ki és tálald. Nem cifráztam túl: fahéj-imádatomnak eleget téve megszórtam, és miután több hab ráragadt a villára, mint amennyi a talpon maradt, nem cicóztam, haraptam! :) Karácsony táján is megállná a helyét, de én Nyári Örömök nevű gyümölcsteával fogyasztottam.

Tippjeim

...ahogy még el tudom képzelni:
  • a talpakba egy kevés rumaromát
  • a talpakra egy darab Nobilis almakarikát
  • a talpak közepére helyezett meggyszemet, ezt ölelné körbe a hab
  • legdurvább módozat lehet: a magozott meggyszem közepébe egy kis kocka étcsoki - jujj... :)

Merülj el a habokba.......

Szólj hozzá!

Címkék: tojás gesztenye paleo édes süti

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr325782691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása