HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Káposztás palacsinta reggelire medvehagymás pestoval

2013.04.27. 08:12 PaleoLina

Péntek az én kedvenc napom. Akkor a munka is könnyebben elviselhető (nem azt mondtam, hogy könnyebben megy). Akkor már készülök fejben a szombatra: jön a sütés-főzés, piacozás, kedvenc crossfit termem látogatása, jó sok edzés, jó sok új dolog megtanulása, na, és jó sok JÓ ember társasága. :)
Szóval, én már a péntek esti óraleadásom után, gondoltam, beugrok a kerületben lévő nagyon aranyos-kedves, de fényes nappal ártatlan vásárlókat kirablós zöldséges bácsihoz. Bedugtam a fejem és feltettem a kérdést: "Jó napot! Tessék mondani, medvehagymája van-e?" Még, hogy ne lenne! Neki? :D Dehogynem! (Megjegyzem 350 Ft volt, a többi helyen 250-hez képest, de már nem volt pofám a jófejkedés után megköszönni és orrom alatt dörmögni, hogy köszönöm, adja el valaki másnak ennyiért). Miközben kiszolgált, igen kedvesen el kezdett faggatni, hogy ugyan, mit készítek belőle. A krémlevesre tett nemleges válaszom után nyugtázta, hogy nem is használom ki a medvehagyma által kínált ételkészítési lehetőségek tárházát. :) Mert, hogy én rántottába teszem, levesbe és nagy kedvencem belesütni a lenmagpogiba - azért szerintem ez sem rossz, nem? :P De az öregnek volt egy kulcsszava, ami viszont beleégett a memóriámba: a PESTO. Óóóóóó, mennyi esze van, de télleg! Nem néztem én ehhez sem receptet, nekiláttam szépen tegnap este, hogy ma reggelre már összeérjenek az ízek. De nevezhetjük így dermedt állapotban medvehagymás fűszerZSÍRnak is. Mit bánom én. Mennyei lett és ez a lényeg. De, hogy ne pofázzam itt el az időt, pláne, hogy még edzés előtt piacra is ki kell ugorjak, térjünk rá a receptekre:

Lilakáposztás palacsinta

Hozzávalók

1/4 kisfej lilakáposzta apróra vágva, 1/4 kisfej vöröshagyma apróra vágva, 3 db tojás, 1 ek spárgapor (elhagyható), szórásnyi őrölt kömény és szerecsendió, só, 3 ek kókuszzsír

Hogyan csináljuk?

  1. Keverd össze egy tálba a hozzávalókat, takard le és tedd be egy éjszakára a hűtőbe.
  2. Másnap reggel forrósíts fel egy serpenyőt, majd vedd közepes fokozatra. Tegyél bele három halmot, azt lapogasd el és süsd meg mindkét oldalát (többször is forgathatod).
  3. Addig csináld, míg el nem fogy a massza.


Medvehagymás pesto

Hozzávalók

1/2 csokor medvehagyma levél, 2 tk kacsazsír, 6 ek kókuszolaj(zsír), csipet só, 1 ek őrölt lenmag, 2 ek tahini (szezámőrlemény) - de bármilyen magot használhatsz, ami Neked tetszik/ízlik.

Hogyan csináljuk?

  1. A kissé előaprított leveleket belevágod az aprítógépbe, és rádarálsz, amíg engedi a gép. Gyorsan felkeni az oldalára és üresen pörög tovább. El lehet vele játszadozni, hogy kihúzod-leveszed a tetőt-lekanalazod a faláról-ráteszed a tetőt-bedugod a dugót-elindítod-felkeni-kihúzod-leszeded a tetőt-stb-stb. Nekem rém-idegölő ez. :D
  2. Inkább tedd bele a többit, és na, most nyomjad, hadd kenje neki a gép. Egyneműsítsd, amíg össze nem áll. 
  3. Majd töltsd bele egy üvegcsébe és tedd hűtőbe. Tök jól kenhető, eheted paleo kenyére, zsemlén, lepénykén, teheted rántotta alá zsiradéknak vagy sült husin is isteni lehet! Lett bőven, elég lesz egy darabig, szerintem sok ételhelyzetben le fogom tesztelni.

Reggeli tipp:

A palacsintákra kentem a pestot vékonyan, megszórtam parmezánnal és főtt, kemény tojást ettem hozzá. Energiadús, szombati, edzős napos reggelinek kiváló! :)


Szólj hozzá!

Címkék: reggeli palacsinta medvehagyma pesto tócsni lenmag sós krém

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr765782708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása