Kollegina ültette bele a héten a fejembe ezt a receptet. Nem egy újkeletű dolog, tele van az internet az ehhez hasonló vagy épp pont ilyen írásokkal. Pont így találta meg ő is, ahol 1 banánhoz 2 tojást javasolt az író, azon belül is nem túl érett gyümölcsöt ajánlva. Nos, éppen innen indult ki az íróasztal feletti diskurzus: valószínűleg a már barnára utóérett banán használata miatt folyósra sikeredett masszából ezért is lett végül palacsinta helyett császármorzsa. :-) Ami egyébként nem rossz alternatíva tudvalevő borzasztóan finom tud az is lenni.
Na, de én innentől kezdve palacsintára vágytam. Szombati edzés előtt ez egy gusztusosabb módja a szokásos banán-tojás kombónak.
Íme a PaleoLitániás verzió:
Hozzávalók
1 banán, 1 egész tojás, 2 tojásfehérje, pici só, pici őrölt fahéj, 1 tk vaníliás eritrit, sütéshez kókuszzsír
Hogyan csináljuk?
1. Az aprítógépbe beleömlesztettem mindent, és rákapcsoltam, egyneműsítettem.
2. Serpenyőt hevítettem, pici kókuszzsírt tettem bele, azt szilikonecsettel elkentem.
3. A masszából merőkanál segítségével három tenyérnyit terítettem, és közepes erősségen, fedő alatt sütöttem, majd ha megszilárdult, egy lapos fakanállal alá nyúltam és megfordítottam. Így már csak pirítani kell, és már kész is. Addig folytattam ezt a műveletet, amíg el nem fogyott a "tészta".
4. Egy tányéron csinosan egymásra halmoztam a palacsinta korongokat. Én most egy saját készítésű kókusztejes csokiszósszal borítottam nyakon, de bármit javaslok hozzá, ami épp van otthon: legyen az házi lekvár, friss gyümölcspüré, cocomas hab, akármi. Vagy csak szimplán magában, egy jó csésze teával. :-)
Isteni volt, és elegendő energiával látott egy 3 WOD-os edzéshez. :-)