HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Kókuszkenyér 2.0

2013.08.25. 18:35 PaleoLina

Egy kókuszkenyér már van, de hát, mindig változtat az ember lánya. Ezen is fogok, de újra ki kell magam éheztetni hozzá. Akkor majd kakaósan fogom elkészíteni, már csak azért is, mert a legkedvesebb férfi a szívemnek azt mondta, hogy imádja, szereti amiket készítek, de mind egy kaptafára készül, mind olyan kókuszos. :) Érdekes, nekem meg annyira kalácsos... :D Ez a paleo-ízérzékelés. :) Nehogy azt hidd nem vágtam vissza, dehogynem! :) Hiszen a zsemle, a kifli és a kenyér is ugyanabból a tésztából készül, max. a formája más. Na, jó. Néha kerül egy kis tej vagy vaj a kiflibe - vagy csak a neve az. :) Erre egy férfi mit is reagálhat? Na, mit? De kalácsban van kakaós, meg csíkos is.... jó. Így lesz legközelebb kakaós. :)

Most azonban még nem tartunk ott, lássuk ezt a könnyedebb változatot:



Hozzávalók

20 dkg kókusz, 2 ek kókuszliszt, 2 csipet szódabikarbóna, 5 tojás (abból 2 sárgája a tésztába, 1 a tetejére), kezeletlen reszelt citromhéj, citromlé, eritit, vaníliás xilit, 2 dl víz

Hogyan csináljuk?

  1. A kókuszreszeléket szinte zsírjára daráltam és egy tálba gyűjtöttem. Abba beleszórtam a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, majd belereszeltem a citromhéjat. Ezeket összekevertem, félretettem.
  2. Egy nagyobb tálba beletörtem két egész tojást, majd a továbbiaknak csak 3 fehérjéjét választottam bele, a sárgájákat félretettem.
  3. A tojáshoz hozzáöntöttem 1 dl vizet, a citromlét, a vaníliás xilitet, csipetnyi sót és az eritritet (amennyire édesnek szeretnéd a kenyeret, annyit használj) - ezeket kézi mixerrel, maximális fokozaton jó habosra kevertem.
  4. A kézi mixert 2-es fokozatra állítottam és megkezdtem a kókuszelegyet kanalanként hozzáadni.
  5. (Közben beizzítottam 170 fokra sütőt, és kibéleltem egy kenyérformát sütőpapírral.)
  6. Mivel nekem nagyon összeállt a massza, hozzáadtam további 1-1,5 dl vizet, hogy kissé folyósabb legyen (de ne nagyon), majd beleöntöttem a formába és szépen elsimítottam.
  7. Betoltam a sütőbe.
  8. Egy tojássárgáját (a többit én kidobtam) 1 ek eritrittel kikavartam, és a kenyeret olyan 25 perc sütés után kivettem, egy ecsettel rákentem az édes sárgáját, majd vissza tettem a sütőbe és még kb. 20-25 percet sütöttem.
  9. Amikor már nagyon jött az illata, és már szép aranybarnára sült, végeztem egy tűpróbát, ami alapján késznek bizonyult, ezért kivettem és a formában hagytam kissé kihűlni.
  10. Majd a papírnál fogva kiemeltem, azt lefejtettem róla. Egy szeletet levágtam a végéből, csak kóstolásképp... egy rövid, halk, lágy női hanggal elkáromkodva magam nyugtáztam a mennyeiségét. :) Kihűlve folpakkba csomagoltam és alig vártam, hogy másnap reggel legyen, mert tudtam, hűtve, másnaposan lesz az igazi. :) Nem tévedtem.








Szólj hozzá!

Címkék: reggeli kenyér kalács kókusz lekvár paleo édes süti

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr285782689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása