HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Majorannás házi csirkemájas

2013.05.12. 11:09 PaleoLina

Sétáltam az egyik hipermarket feldolgozott húsáru pultjánál. Sorra olvasgattam az egyes kolbászok összetevőit tartalmazó címkéket és mint egy durcás kislány pakolgattam vissza szépen a helyükre, miután felfedeztem a feltüntetett szemeteket. Oldalra néztem, ott meg egy csomó májas kacsintgatott rám, nyilván hasonló ízfokozókkal és E-betűkkel megtűzdelve a felhasznált összetevők sorai. Volt egy majorannás változat, amit különösen szerettem még p.e. (=paleoszámításunk előtt:D), az rákenve egy jó kenyérkére, sajttal, ubival, majonézzel, óóóóóó-Te-jóóóóóó-ég. És akkor jött a fejlövés, hogy van otthon csirkemájam, hát, majd abból lesz májkrém. És lett. :) És isteni volt. :)


Hozzávalók

500 g csirkemáj, 4 tk kacsazsír, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, majoranna, dijoni mustár, só, fekete bors (én tettem bele még a turmixolásnál a medvehagyma pestomból két nagy teáskanálnyit), víz

Hogyan csináljuk?

  1. A vöröshagymát apróra vágtam, a fokhagymát karikákra. A zsírral feltettem egy serpenyőben. Mikor már kezdett üvegesre pirulni, felöntöttem pici vízzel, alacsony tűzre vettem, és elfőztem a levét szaftosra. Ezt 2x is megtettem.
  2. Ráöntöttem a májat, elkevertem kicsit, adtam hozzá még egy pici vizet, lefedtem fedővel. Figyeltem, néha belekevertem.
  3. Majd sóztam, borsoztam, fűszereztem.
  4. Kivettem a májdarabokat és aprítóba összedaráltam. Beleborítottam egy magas falú tálkába, ráöntöttem a serpenyőben maradt hagymás szaftot. Adtam hozzá mustárt, meg a medvehagymás pestot, sőt, talán még egy kanál kacsazsírral meg is fejeltem.
  5. Botmixerrel pürésítettem. Ekkor még meleg, krémes volt. Reggelig állt a hűtőben, az ízek tökéletesen összeértek, simán kenhető az állaga.
Én a bucikra kenve ettem. Tökéletes reggeli volt. És nézzétek milyen gyönyörű, hát, mindjárt elsírom magam tőle. :D



Szólj hozzá!

Címkék: reggeli máj májkrém sós krém

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr945782702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása