Csináltam én már "rántott" husit a la' paleo: bebundáztam valamiféle darált maggal, megsütöttem, majd kirántottam a sütőből. :D De most egy újat szerettem volna kipróbálni, pláne, hogy egyik csoporttársam posztján megakadt a szemem, várjá' csak, hadd emlékezzem, valami ilyesmi volt: "próbáltátok már a hagymával pirított kókuszreszeléket? Olyan íze van, mint annak a hagymának, amit a hot-dogokra tesznek". És akkor jött a megvilágosodás, tudod, mint a rajzfilmekben fej fölé berajzolt villanykörtécske "ding!" hangeffekttel kísérve. :) Nem olvastam el, hogy a kedves "paleo-kollega" hogy is csinálta, de aki egy kicsi időt is eltölt a konyhában, az tisztában van azzal, hogy túl sok alternatíva nincs. Így neki is ugrottam. És marha jót is ettem belőle. :)
Hozzávalók
Husi
5 szelet sertéscomb, 1 tojás, 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek kókuszreszelék, 3 ek szezámmag, 1 tk koriander egészben. (panír mennyiséggel nyugodtan lehet játszani. Inkább csinálj többet, mint hogy elölről kezd a hagymapucolást, pirítást...)
Köret
500 g brokkoli, friss vagy szárított petrezselyem, 1 tk kókuszzsír
Hogyan csináljuk?
- A combszeleteket kiklopfolod.
- A tojást egy tálban felvered villával, pici vízzel hígítod.
- A hagymát apróra vágod, és a kókusszal együtt egy serpenyőben megpirítod, míg a kókusz el nem kezd szép barnás lenni.
- A szezámmagot a korianderrel darálóban összedarálod.
- A serpenyőt leveszed a tűzről, beleöntöd és összekevered a szezámmal.
- Beizzítod a sütőt, veszel egy tepsit, abba sütőpapírt teszel, és megkezded a panírozást:
- Tojásba kétszer is megforgatod a husit, beleteszed a kókuszba, jóóól bepanírozod, majd ráfekteted a sütőpapírra. Szépen sorjában ugyanígy a többivel is.
- A megmaradt tojást és panírt keverd össze, és öntsd a sütőpapír egy üres részére, kend szét lepénnyé. Ez a potyajutalom. :D Gyerekkorom óta imádom a megmaradt panírt kisütve. :D Hamarabb nyúltam érte mindig is ebéd előtti gyomorbemelegítésnek, mint ahogy a frissen sült husiba belecsíptem volna. :)
- No, amíg a husi sül, addig jöhet a brokkoli: szedd rózsáira, mosd meg és egy lábosban, enyhén sós vízben tedd fel főni. Figyelj rá, hogy ne főzd pépessé, anya-apa csinált Neked fogakat, használd is! ;)
- Öntsd le róla a vizet, majd egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, arra borítsd rá, szórd meg petrezselyemmel és forgasd át. Kész is!
- A husiról útközben se feledkezz meg, félidőnél azért forgasd át, hogy szép piros legyen mindkét oldala.
Szokásos kérdés: kókuszíz? Jelentem: semmi! ;) Viszont valami mártás vagy savanyúság még tökéletesen menne hozzá! ;) Jó étvágyat! :)