HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Hagymás-bundás husi petrezselymes brokkoli rózsákkal

2013.05.28. 12:55 PaleoLina

Csináltam én már "rántott" husit a la' paleo: bebundáztam valamiféle darált maggal, megsütöttem, majd kirántottam a sütőből. :D De most egy újat szerettem volna kipróbálni, pláne, hogy egyik csoporttársam posztján megakadt a szemem, várjá' csak, hadd emlékezzem, valami ilyesmi volt: "próbáltátok már a hagymával pirított kókuszreszeléket? Olyan íze van, mint annak a hagymának, amit a hot-dogokra tesznek". És akkor jött a megvilágosodás, tudod, mint a rajzfilmekben fej fölé berajzolt villanykörtécske "ding!" hangeffekttel kísérve. :) Nem olvastam el, hogy a kedves "paleo-kollega" hogy is csinálta, de aki egy kicsi időt is eltölt a konyhában, az tisztában van azzal, hogy túl sok alternatíva nincs. Így neki is ugrottam. És marha jót is ettem belőle. :)

Hozzávalók

Husi

5 szelet sertéscomb, 1 tojás, 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek kókuszreszelék, 3 ek szezámmag, 1 tk koriander egészben. (panír mennyiséggel nyugodtan lehet játszani. Inkább csinálj többet, mint hogy elölről kezd a hagymapucolást, pirítást...)

Köret

500 g brokkoli, friss vagy szárított petrezselyem, 1 tk kókuszzsír

Hogyan csináljuk?

  1. A combszeleteket kiklopfolod.
  2. A tojást egy tálban felvered villával, pici vízzel hígítod.
  3. A hagymát apróra vágod, és a kókusszal együtt egy serpenyőben megpirítod, míg a kókusz el nem kezd szép barnás lenni.
  4. A szezámmagot a korianderrel darálóban összedarálod.
  5. A serpenyőt leveszed a tűzről, beleöntöd és összekevered a szezámmal.
  6. Beizzítod a sütőt, veszel egy tepsit, abba sütőpapírt teszel, és megkezded a panírozást:
  7. Tojásba kétszer is megforgatod a husit, beleteszed a kókuszba, jóóól bepanírozod, majd ráfekteted a sütőpapírra. Szépen sorjában ugyanígy a többivel is.
  8. A megmaradt tojást és panírt keverd össze, és öntsd a sütőpapír egy üres részére, kend szét lepénnyé. Ez a potyajutalom. :D Gyerekkorom óta imádom a megmaradt panírt kisütve. :D Hamarabb nyúltam érte mindig is ebéd előtti gyomorbemelegítésnek, mint ahogy a frissen sült husiba belecsíptem volna. :)
  9. No, amíg a husi sül, addig jöhet a brokkoli: szedd rózsáira, mosd meg és egy lábosban, enyhén sós vízben tedd fel főni. Figyelj rá, hogy ne főzd pépessé, anya-apa csinált Neked fogakat, használd is! ;)
  10. Öntsd le róla a vizet, majd egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, arra borítsd rá, szórd meg petrezselyemmel és forgasd át. Kész is!
  11. A husiról útközben se feledkezz meg, félidőnél azért forgasd át, hogy szép piros legyen mindkét oldala.
Szokásos kérdés: kókuszíz? Jelentem: semmi! ;) Viszont valami mártás vagy savanyúság még tökéletesen menne hozzá! ;) Jó étvágyat! :)


Szólj hozzá!

Címkék: köret kókusz sertés ebéd brokkoli bundás paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr665782697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása