HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Kétrétegű almás-mákos

2013.03.25. 13:13 PaleoLina

Ha hétvége, akkor paleo-sütés. A bejegyzés alján olvashatsz a plusz édesítés hiányának okáról és egy idilli pillanatról is. :)



Hozzávalók

Mákos alj: 

4 tojat fehérje, 5 ek darált mák, 2 ek kókuszliszt, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só

Almás tető:

4 tojat sárgája, 0,5 dl ghee, 2 kisebb alma, 2 ek Paleogyümölcspor, 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Hogyan csináljuk?

  1. Válaszd szét a tojatokat.
  2. Verd fel a fehérjét, félúton szórd bele a csipet sót, ettől lesz szép kemény. :) 
  3. Reszeld rá a citromhéjat, szórd bele a mákot és a kókuszlisztet. Majd gyorsan, nagy mozdulatokkal forgasd bele a száraz hozzávalókat a habba.
  4. Fogj egy formát, béleld ki sütőpapírral és egyengesd bele a masszát. Én kenyér formát használtam, de nem töltötte ki az egészet. Kb. 20x8 cm-es lett.
  5. Indítsd be a sütőt 170 °C-in, hadd melegedjen, míg elkészül a teteje.
  6. Az almákat pucold meg és kislyukú reszelőn reszeld le.
  7. A sárgákat keverd habosra az olvasztott ghee-vel.
  8. Öntsd bele levestül az almát, szórd bele a paleogyümölcsöt, a fűszerkeveréket, keverd össze.
  9. Ezt a masszát egyengesd el a mákos részen, majd told be a sütőbe és süsd kb. 30 percig. Csinálhatsz tűpróbát, de szinte felesleges, mert a felső réteg nem fog teljesen megszilárdulni.
  10. Emeld ki a formából a kilógó sütőpapírnál fogva, amit hámozd le róla és tortarácson hagyd kihűlni. Enyhn recés késsel, fűrészelő mozdulatokkal szeleteld (tehát ne nyomd rá a kést, hogy megtartsa a formáját).


Joggal kérdezheted: de, hát, ebben nincs semmiféle édesítő? De nincs ám - pluszban hozzáadva legalább is! Amit kötőanyag és édesítés céljából használtam, az a paleogyümölcs. Nem édességet akartam sütni, hanem hétvégi reggelinek valót, ami kiszakít az amúgy 'imádott-szeretett-de jót ettem már megint' hétköznapi szalonnás-kolbászos-rántotta világából, amihez minden egyes korty kókusztejes kávé szüpörcsülése egy másik dimenzióba repít, miközben ülve a már húsvétváróba öltöztetett étkező asztalnál figyelem a szemközti hegy előterében lassan landolni készülő ejtőernyősök ide-oda andalgását.... :) imádtam ezeket a pillanatokat. :)


Szólj hozzá!

Címkék: alma reggeli mákos paleo édes süti

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr85782717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása