Ebből az ételből, ami nem egyezik meg a hétköznapi ember étkével, az a köret. Ugyanis, nálam a "tésztát" a zellerforgács adja. Annyira megtetszett Dius barátnőm zöldségszeletelő módszere, hogy most is a hámozós technikát alkalmaztam. Nincs mit kertelni tovább, lássuk a receptet! :)
Hozzávalók
Feltét:
500 g darált sertéshús, 1 ek libazsír, 2 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 500 g paradicsompüré (én egy ilyen hígabb fajtát használtam, elbírta, kellett bele mind), 4 gerezd fokhagyma, pici édesítő, só, bors, bazsalikom, oregánó
Köret:
1 db zeller
Szórás:
reszelt parmezán
Hogyan csináljuk?
- Pucold meg a zellert, és egy hámozd forgácsokra. Tedd bele forrásban lévő sós vízbe, és főz ki. Figyelj, hogy ne főz túl. Öntsd le róla a vizet, és tegyél rá egy kis libazsírt.
- Vágd apróra a vöröshagymát, dinszteld meg a zsíron és ahogy már a curry-s karajnál említettem, sózd picit, majd öntsd fel és főzd le róla a vizet 2x.
- Húzd félre, nyomd bele a fokhagymát, és öntsd fel a paradicsompürével. Keverd össze, tedd vissza a tűzre.
- Borítsd bele a darált húst, keverd össze és fedő alatt kezd el összefőzni.
- Majd vedd le a fedőt és fűszerezd be: picit édesítsd, borsozd, sózd, morzsolj bele oregánót, bazsalikomot (én szárítottat használtam, de biztos izgibb lehet friss fűszernövényből).
- Főzd készre, majd vedd le a fedőt és erős lángon főzd el róla a felesleges vizet, hogy bevonóképes legyen.
- Kóstold, és ha még szükséges utófűszerezd.