HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Bolognai ragu főtt zellerforgáccsal

2013.03.26. 23:56 PaleoLina

Ebből az ételből, ami nem egyezik meg a hétköznapi ember étkével, az a köret. Ugyanis, nálam a "tésztát" a zellerforgács adja. Annyira megtetszett Dius barátnőm zöldségszeletelő módszere, hogy most is a hámozós technikát alkalmaztam. Nincs mit kertelni tovább, lássuk a receptet! :)

Hozzávalók

Feltét:

500 g darált sertéshús,  1 ek libazsír, 2 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 500 g paradicsompüré (én egy ilyen hígabb fajtát használtam, elbírta, kellett bele mind), 4 gerezd fokhagyma, pici édesítő, só, bors, bazsalikom, oregánó

Köret:

1 db zeller

Szórás:

reszelt parmezán

Hogyan csináljuk?

  1. Pucold meg a zellert, és egy hámozd forgácsokra. Tedd bele forrásban lévő sós vízbe, és főz ki. Figyelj, hogy ne főz túl. Öntsd le róla a vizet, és tegyél rá egy kis libazsírt.
  2. Vágd apróra a vöröshagymát, dinszteld meg a zsíron és ahogy már a curry-s karajnál említettem, sózd picit, majd öntsd fel és főzd le róla a vizet 2x.
  3. Húzd félre, nyomd bele a fokhagymát, és öntsd fel a paradicsompürével. Keverd össze, tedd vissza a tűzre.
  4. Borítsd bele a darált húst, keverd össze és fedő alatt kezd el összefőzni.
  5. Majd vedd le a fedőt és fűszerezd be: picit édesítsd, borsozd, sózd, morzsolj bele oregánót, bazsalikomot (én szárítottat használtam, de biztos izgibb lehet friss fűszernövényből).
  6. Főzd készre, majd vedd le a fedőt és erős lángon főzd el róla a felesleges vizet, hogy bevonóképes legyen.
  7. Kóstold, és ha még szükséges utófűszerezd.
Ugye, nincs is benne semmi ördöngösség? :) Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal - ha Neked belefér. Ha nem, fogyaszd egészséggel sajt nélkül! ;)


Szólj hozzá!

Címkék: zeller ebéd darált hús

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr435782715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása