HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Rakott "krunyó"

2013.03.11. 08:04 PaleoLina

...avagy a zeller, aki krumplinak állt

Jó magyar ember lévén, ki ne szeretné a rakott krumplit? Hányunk asztalára tette édesanyánk még gyermekkorunkban csemi ubi kíséretében? Én paleozásom előtt sem ettem már egy jó ideje burgonyát, és az, hogy a zeller ennyiféle elkészítési módját megismertem a paleo során.... hát, ahogy mondani szoktam volt: "Isten küldte az égből" ezt az áldott jó növényt, na, meg a felismerést, hogy akár méltó helyettesítője legyen a nagy keményítő tartalmú krumplinak, és külön hála a kreativitásért, hogy túlléptünk Zeller úr krémlevesként való fogyasztásán. Először brassói aprópecsenye köreteként teszteltem, ahol büszkén, emelt fővel megállta a helyét, és kényeztetett engem egy olyan élménnyel, amit tán főiskolás koromban éltem át utoljára ételkészítés technológiája órán a pirított burgonya kötelező jellegű megkóstolásánál. Így mindenképpen köszönettel tartozom ennek a gumós növénynek, hogy visszaadta nekem a krumpli-feelinget! :)

Hozzávalók

1 db zellergumó, 4 db főtt tojat, egy kb. 10 cm-es száraz kolbász, kókuszkrém (Cocomas), víz, só, tetszés szerint fűszerek

Hogyan csináljuk?

  1. A zellert pucold meg, és olyan 0,5 cm vastagra szeleteld fel, majd azt kockázd tovább. Dobd bele forrásban lévő, sós vízbe és főzd puhára. Ha ez megvan, öntsd le róla a vizet.
  2. Főzd a tojatokat keményre, hűtsd ki, pucold meg, és tojás szeletelővel szeld fel.
  3. Kolbit is készítsd elő, karikázd fel.
  4. A kókuszkrémet kanalazd egy tálkába és "húzd fel" annyi vízzel, hogy egy hígabb tejfölsűrűséget kapj.  Minél több krémet használsz, annál szaftosabb lesz (nekem sajnos, már nem sok volt otthon, ezt a képen is látod. Abból kellett gazdálkodnom, ami a hűtőben volt). Én befűszereztem, picit sóztam is, hogy ne a kókusz édeskés íze domináljon.
  5. Fogj egy kisebb méretű tepsit/sütőformát, (én kibéleltem sütőpapírral, kikerülvén a sikálás munkáját :), és rétegezd bele a hozzávalókat: zeller, tojat, kolbi, krém, zeller, tojat, kolbi, krém.
  6. Majd told be előmelegített sütőbe, és süsd pirosra, míg a kolbi zsírja ki nem sül, de vigyázz, ne szárítsd túl. 
Hhmmm...Már megint "ummogós" ebédem lesz! Élvezd Te is! :)


Szólj hozzá!

Címkék: zeller rakott ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr565782727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása