HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Tárkonyos csirkeraguleves

2013.03.12. 23:09 PaleoLina

Úúúúúúristen, nagyon-nagyon-nagyon régen, még annál is régebben, tán karácsonykor (!!!!!!!) Édesanyánál ettem utoljára levest! Hát, nem szörnyű? Nekem az volt maga a felismerés is. Pedig szeretem a levest, főleg ezt a fajtájút. Igaz, tejföllel ettem mindig is behabarva, mert úgy szeretem, krémesen - majd egyszer ezt is kipróbálom kókuszkrémmel, vagy kesutejföllel. Igaz, még utána kell nézzek, vagy ki kell tapasztaljam, hogyan reagál egyáltalán a kókusz/kesu a citromlére: összehúzza savanyúsága avagy megbarátkoznak ők egymással? :) Bár megvallom őszintén, míg készítettem, télleg húztam a számat, hogy "óóóó, de fog hiányozni a fehér színe", de végig ott hallottam Anyácska hangját a fejemben: "óóóó, Fiam, minek abba tejföl, nem kell az." Egy közös főzésünkkor legyintette ezt a mondatot, mikor nem volt otthon tejföl, és nem akart lemenni boltba - én sem. :) Valóban nem kell az bele, így is isteni: kellően savankás-citromos-tárkonyos-borsos, és nagyon-nagyon zöldséges. :)
Semmi újkeletű nem lesz a receptben, ez egy házias jellegű tárkonyos csirkeraguleves és kész. :)

Hozzávalók

2 maréknyi csirkemell aprólék, 2 szelet zellergumó, 1 db karalábé, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis darab káposzta, 4 fej kisebb csiperke gomba, 1 ek sertészsír, só, bors, tárkony, citromlé, 1 szelet citrom (ha van otthon fehérrépád, mert komplett leves zöldséget vettél, persze, hogy tedd bele azt is. Én ennek hiányában voltam, azért nem került bele)

Hogyan csináljuk?

  1. Pucold meg a zöldségeket.
  2. A zsírt tedd egy lábasba, rá a csirkemell aprólékot, arra szeleteld rá a zöldségeket: a zellert, a karalábét, a sárgarépát és a gombát.
  3. Tedd fel a tűzhelyre és hirtelen, erős lángos pirítsd össze őket. Ha a husi nem rózsaszín, akkor lesz jó.
  4. Öntsd fel annyi vízzel, hogy az ippeghogy ellepi állapoton felül még egy ujjnyira feljebb legyen a víz. 
  5. Dobd bele a káposzta darabot és az egész vöröshagymát.
  6. Sózd meg, fedő alatt várd meg, míg felforr, majd vedd takarékra és lassú tűzön főzd puhára a zöldségeket.
  7. Ha kész, jöhet a fűszerezés: szórj rá tárkonyt, őrölt borssal fűszerezd, mehet bele citromlé és egy karika citrom. Folyamatosan kóstolgasd, és ha kell sózd utána.
  8. Ha kész, fontos, hogy a citromkarikát vedd ki a levesből, mert megkeseredik a héjától.
...és már megint elérkeztünk oda, hogy már várom a holnapi ebédidőt... így megy ez paleo napról paleo napra :)


1 komment

Címkék: leves csirkemell ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr25782725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saxo 2013.06.28. 11:29:10

Ez nálunk is nagy kedvenc, de fehéren. Én simán beleraktam a kókusztejet. :)
süti beállítások módosítása