HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Burzsuj brownie

2013.03.17. 21:04 PaleoLina

Be kell vallani őszintén: paleozni lehet spórolósan, na és vagyonokat is el lehet költeni. Előbbi elég nagy fegyelmet igényel, utóbbit elég hamar meg lehet valósítani, sajnos. Vannak alapanyagok, amiket ha megveszek, addig tartogatok, vagy akkor használok fel, ha valami különleges alkalomra készítem az adott finomságot vagy egy konkrét recepthez veszem már meg. Nos, én már őrizgettem, sőt mi több, gyűjtögettem egy pár kincset a szekrényben, de ma valahogy úgy döntöttem, adjunk az élvezetnek: szinte minden jóságot felhasználtam, ezért is illeti őfelsége süteményét az a bizonyos jelző. :)


Hozzávalók

10 dkg szeletelt mandula, 10 dkg főtt gesztenye, 5 db tojat, 4 tk negyedannyi ugyanannyi édesítő, 3 tk kókuszliszt, 0,5 dl ghee, 0,5 dl víz, 0,5 dl Cocomas (kókuszkrém), késhegyi szódabikarbóna, 3 tk kakaópor, 10 dkg aszalt vörösáfonya, csokis-meggy aroma (elhagyható).


Hogyan csináljuk?

  1. Daráld meg a mandulát, öntsd egy tálba.
  2. Daráld meg a gesztenyét, öntsd a mandulára.
  3. A száraz hozzávalókhoz tegyél szódabikarbónát, szórd bele a kókuszlisztet, az áfonyát, majd keverd össze.
  4. A tojatokat keverd habosra egy keverőtálba az édesítővel, majd lassan csurgasd bele felváltva a vizet és az olvasztott ghee-t, löttyintsd meg az aromával és keverd bele a kókuszkrémet is.
  5. Közben izzítod a sütőd, fogsz egy sütőformát (én gyümölcstorta formába öntöttem), béleld ki sütőpapírral.
  6. A tojatokba keverd bele a száraz hozzávalókat, majd a folyós masszát öntsd bele a formába, és told be a sütőbe.
  7. Süsd kb. 10 percig, nézd folyamatosan, nem kell agyon sütni. Akkor jó, ha kicsit nyers marad a közepe. 
  8. Hagyd kihűlni, frissen tartó fóliába csomagold, majd bugyoláld be konyharuhába és tedd a hűtőbe. Ezt  a technikát még a kókuszkenyérnél alkalmaztam, igen jót tesz ezeknek a nyalánkságoknak. :) Összeérnek az ízek, nem szárad ki, kellően lehűl. Igen, én ezt a brownie-t hűtve ajánlom. Kiérezni a mandulát, néha odaköszön a gesztenye, közben édes, de a kakaó és a ghee ölelkezéséből csábítóan csokis ízt formál a szádban. Egy baj van vele, de az elég nagy: nem lehet abbahagyni az evését.... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr445782723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása