HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Színes ágyon sült csirkecombik

2013.03.20. 06:53 PaleoLina

Pont ma csodálkoztak rá a paleo csoportba, hogy pörkölthöz zöldségtócsnit javasoltam: finom-finom, köszönik szépen, de az valahogy nem megy a pörkölthöz. Mosolyogva csodálkoztam rá, hogy "komolyan? Én mondjuk mindent mindennel összeeszek." :) A munkahelyemen is épp ma tették fel a kérdést, hogy jutnak eszembe azok az ételek, amiket elkészítek? Nos, én abból főzök, ami itthon van. Mindezek után, azt hiszem nincs is helytállóbb ideje ennek a receptnek, amiben aztán tényleg sokak számára összeegyeztethetetlen alapanyagokat társítottam. Már bent van a sütőben, az illata iszonyat nyálcsorgató, kíváncsi leszek, milyen lesz. Teljesen izgalmas! :)


Hozzávalók

1 tálca (kb. 500 g) csirkecomb (én felsőből készítettem, de lehet alsóból is), 2 db cékla, 1 csokor póréhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1 db alma, 2 tk vöröshagymás tepertőkrém a combik kenéséhez, sütőpácnak citromlé, paleolaj, indiai szárnyasfűszerkeverék (csakis ÍZ-TÁR), sütéshez sütőzacsi.

Hogyan csináljuk?

  1. Csirkecombikat mosd meg, rakd félre.
  2. Pucold meg a céklát, darabold fel (félkarikákra), szórd bele a sütőzacsi aljába. Jön a hagyma, karikázd fel, szórd rá a céklára. Jöhet az alma, amit pucolj meg és szeletelj fel, majd mehet a többire. Végül pucold meg a sárgarépát, karikázd, és sutty, be a zacsiba.
  3. Fogtam a tepertőkrémet és bedörzsöltem a combikat úgy ahogy van, szőröstül-bőröstül. Majd ráraktam szépen a színesen megvetett ágyra.
  4. Egy kis tálkába öntöttem frissen facsart citromlevet, bele paleolaj és a fűszerkeverék. Összekevertem, kenőecsettel megkenegettem hanyag mozdulatokkal a husikat, a maradékot pedig belelöttyintettem a zacskóba.
  5. Nem ráztam össze, így ahogy belekerült minden, bezártam a zacsit, előírásnak megfelelően megszurkáltam és előmelegített sütőbe betoltam. Hagyom, hadd rendezzék el magukat az ízek, hadd kerüljön mindegyik oda, ahova való, barátkozzanak csak. :)
  6. Mikor már azt gondoltam, hogy a husik is átsültek, kivettem a sütőből, szétvágtam a zacskót (vigyázz a felszabaduló forró gőzre!!!!), és visszatoltam még, hadd piruljanak addig, míg a leve is el nem sül.
  7. Ha kész, egy kis kóstoló megengedett, de csakis checkolás céljából, hogy nyugodtan tegyük nyugovóra fejünket - nem lesz gond a holnapi ebéddel. :)


Szólj hozzá!

Címkék: sült csirkecomb ebéd paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr285782720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása