Pont ma csodálkoztak rá a paleo csoportba, hogy pörkölthöz zöldségtócsnit javasoltam: finom-finom, köszönik szépen, de az valahogy nem megy a pörkölthöz. Mosolyogva csodálkoztam rá, hogy "komolyan? Én mondjuk mindent mindennel összeeszek." :) A munkahelyemen is épp ma tették fel a kérdést, hogy jutnak eszembe azok az ételek, amiket elkészítek? Nos, én abból főzök, ami itthon van. Mindezek után, azt hiszem nincs is helytállóbb ideje ennek a receptnek, amiben aztán tényleg sokak számára összeegyeztethetetlen alapanyagokat társítottam. Már bent van a sütőben, az illata iszonyat nyálcsorgató, kíváncsi leszek, milyen lesz. Teljesen izgalmas! :)
Hozzávalók
1 tálca (kb. 500 g) csirkecomb (én felsőből készítettem, de lehet alsóból is), 2 db cékla, 1 csokor póréhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1 db alma, 2 tk vöröshagymás tepertőkrém a combik kenéséhez, sütőpácnak citromlé, paleolaj, indiai szárnyasfűszerkeverék (csakis ÍZ-TÁR), sütéshez sütőzacsi.
Hogyan csináljuk?
- Csirkecombikat mosd meg, rakd félre.
- Pucold meg a céklát, darabold fel (félkarikákra), szórd bele a sütőzacsi aljába. Jön a hagyma, karikázd fel, szórd rá a céklára. Jöhet az alma, amit pucolj meg és szeletelj fel, majd mehet a többire. Végül pucold meg a sárgarépát, karikázd, és sutty, be a zacsiba.
- Fogtam a tepertőkrémet és bedörzsöltem a combikat úgy ahogy van, szőröstül-bőröstül. Majd ráraktam szépen a színesen megvetett ágyra.
- Egy kis tálkába öntöttem frissen facsart citromlevet, bele paleolaj és a fűszerkeverék. Összekevertem, kenőecsettel megkenegettem hanyag mozdulatokkal a husikat, a maradékot pedig belelöttyintettem a zacskóba.
- Nem ráztam össze, így ahogy belekerült minden, bezártam a zacsit, előírásnak megfelelően megszurkáltam és előmelegített sütőbe betoltam. Hagyom, hadd rendezzék el magukat az ízek, hadd kerüljön mindegyik oda, ahova való, barátkozzanak csak. :)
- Mikor már azt gondoltam, hogy a husik is átsültek, kivettem a sütőből, szétvágtam a zacskót (vigyázz a felszabaduló forró gőzre!!!!), és visszatoltam még, hadd piruljanak addig, míg a leve is el nem sül.
- Ha kész, egy kis kóstoló megengedett, de csakis checkolás céljából, hogy nyugodtan tegyük nyugovóra fejünket - nem lesz gond a holnapi ebéddel. :)