Emulgeálós
Hozzávalók
5 cm széles szelet sütőtök lereszelve, majd aprítva, 3 tojat, 5 ek lenmag őrölve, 5 ek kókusz őrölve, 1/2 kk szódabikarbóna, 1 ek kókuszzsír, 1 ek kacsazsír, 1 ek citromlé, 2-4 ek víz, só, fűszerek (barbecue, kurkuma, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér)
Hogyan csináljuk?
- Végy egy nagy keverőtálat. Öntsd bele az aprított tököt, üsd rá a tojatokat és magas fokozaton kezd el kézi mixerrel keverni.
- A zsírokat tedd egy pohárba, öntsd rá a meleg vizet, olvaszd fel és add hozzá a citromlét is.
- A zsíros emulziót miközben folyamatosan kevered a tojásos masszát, kanalanként keverd bele.
- Majd felváltva kanalazd bele az őrleményeket.
- Végül add hozzá a szódabikarbónát, a fűszereket, keverd össze.
- A sütő már rég melegszik (mondanom sem kell :) ), 170 °C biztos, hogy van már benne. Így jöhet a sütőforma, amit bélelj ki papírral, és evőkanál segítségével adagold a formákba. (Én kanalanként szoktam