HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Sütőtökös muffin

2013.04.13. 08:12 PaleoLina

Ketogén
Emulgeálós

Hozzávalók

5 cm széles szelet sütőtök lereszelve, majd aprítva, 3 tojat, 5 ek lenmag őrölve, 5 ek kókusz őrölve, 1/2 kk szódabikarbóna, 1 ek kókuszzsír, 1 ek kacsazsír, 1 ek citromlé, 2-4 ek víz, só, fűszerek (barbecue, kurkuma, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér)

Hogyan csináljuk?

  1. Végy egy nagy keverőtálat. Öntsd bele az aprított tököt, üsd rá a tojatokat és magas fokozaton kezd el kézi mixerrel keverni.
  2. A zsírokat tedd egy pohárba, öntsd rá a meleg vizet, olvaszd fel és add hozzá a citromlét is.
  3. A zsíros emulziót miközben folyamatosan kevered a tojásos masszát, kanalanként keverd bele.
  4. Majd felváltva kanalazd bele az őrleményeket.
  5. Végül add hozzá a szódabikarbónát, a fűszereket, keverd össze.
  6. A sütő már rég melegszik (mondanom sem kell :) ), 170 °C biztos, hogy van már benne. Így jöhet a sütőforma, amit bélelj ki papírral, és evőkanál segítségével adagold a formákba. (Én kanalanként szoktam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr35782712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása