A hétvégén Embernek készítettem el Betűleves gazdag tojáskrémjét cocomas hiányában azzal a pici módosítással, hogy majonézt tettem bele - így persze, elveszítve paleo jellegét, ezért én kimaradtam ebből a gasztronómiai élményből. Ma reggel viszont szendvicsezős kedvemben ébredtem, pláne, hogy a múlt héten megfőtt tojásos figyeltek a hűtőben - hát, csak fel kéne tán használni! :)
Neki is ugrottam gyorsan, Betűleves receptje után szabadon:
Hozzávalók
3 főtt tojás, 1-2 tk dijoni mustár, fokhagyma granulátum, petrezselyem, só, bors, fűszerpaprika, egész kömény, 1 tk chia mag, 1 tk útifűmaghéj, víz (amennyit felvesz a krémes állaghoz)
Hogyan csináljuk?
- A tojást kockázd a tálba.
- A tojásra boríts rá minden hozzávalót, rakj kézhez egy pohár vizet. Adj egy picit hozzá, majd botmixerrel kezd el pépesíteni. A vizet úgy adagold, ahogy felveszi és amennyire krémesre szeretnéd.
- Töltsd egy zárható üvegcsébe, és hűtőben tárold.
![]() |
... mikor lenyaltam a turmixgép fejéről, a magyaros vajkrém íze ugrott be... :) |