...avagy a Nutella nem jár egyedül.
Soha nem voltam nagy Nutellás. Édesanyám 2 húgomat és engem egyedül nevelt fel, így az etetésünk és iskoláztatásunk mellett a Nutella vásárlás igazán luxus lett volna. :) A mai napig szerintem két kezemen meg tudom számolni, hányszor is ettem Nutellát. Kamasz korom óta figyelek arra, mit eszek, és a Nutellát a többi cukros szmötyivel együtt kizártam az életemből. Nagyon ritkán, felnőtt fejjel engedtem meg magamnak, az is különleges alkalomnak számított: pl. amikor munkám során szállodai büfé reggeliket zártam 1-2 szelet fonott kaláccsal, amit megkentem mogyorókrémmel. Tudjátok biztos, az a kis tégelyes :) Pont két szeletre elegendő. :) Lassan ettem, kiélvezve a pillanatot, minél tovább tartson, ki tudja, mikor élhetem át megint. :)
Pocak Panna paleo konyhájában láttam meg a paleo Nutella receptjét. Hümmögtem egyet-kettőt, nem rossz, nem rossz, egyszer csak kipróbálom. Aztán egyik délután, kinyitva a hűtőt, ott barnult már egy banán.... Ting! Megvilágosodás: banános-nutellás kombó!!!!!! - és már hozzá is láttam:
Hozzávalók
1 banán, 100 g török mogyoró, 5 tk kakaópor, vanília aroma, édesítő, kókuszkrém, vaj (ghee, kókuszzsír)
Hogyan csináljuk?
- Mogyorót pirítsd meg a tepsiben addig, míg megrepedezik a héja.
- Azt lemorzsolva szórd bele az aprítógépbe, és addig aprítsd, míg vaj-közeli állagú nem lesz.
- 5 cl kókuszkrémet melegíts fel, és oldj fel benne ízlés szerint édesítőszert (én Negyedannyi-ugyanannyit használtam) - ez fogja megédesíteni a krémet.
- Öntsd rá a mogyikrémre, darabold rá picibe a banánt, tegyél bele 2 tk-nyi vajat, vanília aromát és a kakaóport.
- Turmixold össze az egészet, hogy jó krémes állagú legyen. Majd töltsd bele egy üvegcsébe és tárold hűtőbe.
Az aprítógépet ér kinyalni ujjal. ;) Kókuszkenyérre kenve olyan ízorgia, hogy nemhogy végig ummogod, de még a szemed is becsukod hozzá - fogadunk? :D :P