HTML

PaleoLitánia

Friss topikok

  • Poroszkai Éva: :) ird meg majd, h sikerult... gondolom, nem fogod kibirni a felvagassal, h kihuljon :) (2013.10.25. 09:05) Mákos pite
  • Mézigörl: Nem kell lemondanod a majonézről. Én mindig teszek a tojáskrémbe. Nézd csak:http://mezesfinomsagok... (2013.09.15. 13:47) Tojáskrém
  • Poroszkai Éva: Szia Bogyóka! Akkor nem fogod tudni formázni valószínűleg... hacsak nem több zsírt teszel bele, és... (2013.08.31. 15:24) A tökéletes buci!!!
  • Poroszkai Éva: Kedves Andi!Örülök, hogy a gyerkőcöket sikerült "bekebekeznie" a paleo bucivilágnak :) -... (2013.08.30. 07:29) VIGYÁZZ! Buciláz!
  • Poroszkai Éva: Azzal is finom lehetett! :) Kreatívoskodás kell, bizony! ;) (2013.08.25. 21:12) Kókuszkenyér

Címkék

alma (2) banán (2) biobolt (1) blog (1) boldogság (1) bonbon (1) brokkoli (3) buci (2) bundás (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csoki (2) csoport (1) cukkini (1) curry (1) darált hús (4) desszert (1) ebéd (13) édes krém (4) édes süti (12) élménynap (1) fagyi (1) fagyizó (1) fehérrépa (1) főzelék (1) gesztenye (1) gomba (1) gyümölcs (1) húspogácsa (2) kacsamáj (1) kakaó (1) kalács (2) karácsony (1) karaj (2) kenyér (12) kesu (1) ketchup (1) ketogén (1) kókusz (10) kókusztej (1) kompromisszum (2) köret (3) lasagne (1) lekvár (3) lenmag (2) leves (1) linzer (1) magliszt (1) máj (1) májkrém (1) mákos (3) mártás (2) medvehagyma (1) mozgalom (1) nyers (1) olíva (1) palacsinta (3) paleo (20) pesto (1) pite (3) pogácsa (1) pulyka (1) püré (2) quiche (1) rakott (1) reggeli (13) répatorta (1) saláta (1) sárgarépa (2) sertés (1) sós krém (6) sós sütemény (4) sült (1) sütőtök (2) személyes (1) szendvics (2) szezám (2) szilva (1) szósz (1) tejpótló (1) tepertő (1) tócsni (1) tojás (5) tök (1) tonhal (2) torta (2) ünnep (1) útravaló (1) vacsora (3) zeller (2) Címkefelhő

Brokkolival beterített karajlepény

2013.04.20. 22:38 PaleoLina

Ezt a tulajdonképpeni quiche-t még jóval korábban sütöttem. Egy paleózásom derekán elkészített spenótos adta az ötletet, de gondolkodnom kellett, mivel is iktassam ki a maglisztet. Így pattant ki, hogy darált húst terítek a zöldség alá, aminek az összetétele félelmetesen hasonlít a fasírtgolyócskáimra. :) Ragasztóanyag szokásosan a tojás. Tökéletes. :) A feltét pedig... hm.. fenséges. :) Most, hogy így írom - igény volna rá, hogy elkészítsem megint. :)

Hozzávalók

Karajlepényhez: 

4 vékony szelet karaj, 1 sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 1 tojat, 1 púpos evőkanál spárgaliszt (elhagyható, csak fűszerezésnek használtam), só, oregánó, bors.

Feltéthez:

250 g brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon felkockázva, 1 dl kókuszkrém, keménysajt reszelék a szóráshoz

Hogyan csináljuk?


  1. El kell készíteni az alapot:
    • A karajt felcsíkoztam, majd beledobtam aprítógépbe, így oldottam meg, hogy pikk-pakk legyen otthon darált húsom. :)
    • Sárgarépát megpucu'tam, majd lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd aprítóban megdaráltam.
    • Hagymát apróra vágtam, ugyanúgy megaprítottam.
    • Most Te jössz! :) Keverj össze mindent egy tálban (kivéve a tojatot), és kóstolgasd, hogy elegendő-e a fűszerezés. Ha jó, üsd bele a tojást, és keverd össze.
    • Lepény sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne a masszát, de úgy, hogy kis pereme is legyen, mert ebbe öntöd majd a feltétet.
    • A sütő - mondanom sem kell - már meleg, told be, és picit süsd elő.
  2. Jöhet a feltét:
    • A brokkolit szedd rózsáira, vág bele az aprítóba, és darálj rá.
    • A bacont pirítsd zsírjára egy serpenyőben.
    • Nyomd rá a fokhagymát. Keverd el, és érezd, ahogy a forró zsiradékban kioldódnak az illatanyagok.. hhmm... imádom! :)
    • Borítsd rá a brokkolit, pirítsd össze.
    • Mehet rá a kókuszkrém, rotty össze, és már veheted is le a tűzről.
  3. Amikor a két rész összeér:
    • A darálthús fészekbe öntsd bele a brokkolis-baconos-istenien fokhagymás masszát.
    • Szórd meg sajttal, és told be a sütőbe.
    • Addig süsd, amíg el nem kezd pirulni a sajt.

Mondom, megjött hozzá az étvágyam... :) még brokkoli is van. Meg fokhagyma is. Meg-meg-meg szalonna is... van-e még kérdés? :) 

Apróbetűs rész: Igen, van még kérdés: ha Te is elkészíted, mondd csak, finom lett-e? :)


3 komment

Címkék: vacsora ebéd brokkoli quiche

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolitania.blog.hu/api/trackback/id/tr925782709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündi 2013.04.24. 07:34:38

Szia Évi, Tegnap megcsináltam ezt a finomságot, csak én tarjából és picit több kókuszkrémet tettem a brokkolihoz, de mennyei volt. Uborkasalátával ettük, nagyon jó volt! :) Köszi a receptet! Nagyon tetszik a blogod, így tovább! :) Tündi

Poroszkai Éva 2013.05.11. 15:39:42

Szia Tündi,úúúúúú, uborkasalival? Azzal a jó fokhagymással, kókuszkrémessel? :) Vmelyik nap eszembe volt, hogy de ennék egy olyat. :) Örülök, hogy ízlett, és köszönöm a blogos bókot is! ;) Évi

Csilla Andi 2013.06.13. 19:06:09

Ez nagyon szuper, holnapra ez lesz az ebédem...:) Köszi :)
süti beállítások módosítása