Ezt a tulajdonképpeni quiche-t még jóval korábban sütöttem. Egy paleózásom derekán elkészített spenótos adta az ötletet, de gondolkodnom kellett, mivel is iktassam ki a maglisztet. Így pattant ki, hogy darált húst terítek a zöldség alá, aminek az összetétele félelmetesen hasonlít a fasírtgolyócskáimra. :) Ragasztóanyag szokásosan a tojás. Tökéletes. :) A feltét pedig... hm.. fenséges. :) Most, hogy így írom - igény volna rá, hogy elkészítsem megint. :)
Hozzávalók
Karajlepényhez:
4 vékony szelet karaj, 1 sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 1 tojat, 1 púpos evőkanál spárgaliszt (elhagyható, csak fűszerezésnek használtam), só, oregánó, bors.Feltéthez:
250 g brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon felkockázva, 1 dl kókuszkrém, keménysajt reszelék a szóráshozHogyan csináljuk?
- El kell készíteni az alapot:
- A karajt felcsíkoztam, majd beledobtam aprítógépbe, így oldottam meg, hogy pikk-pakk legyen otthon darált húsom. :)
- Sárgarépát megpucu'tam, majd lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd aprítóban megdaráltam.
- Hagymát apróra vágtam, ugyanúgy megaprítottam.
- Most Te jössz! :) Keverj össze mindent egy tálban (kivéve a tojatot), és kóstolgasd, hogy elegendő-e a fűszerezés. Ha jó, üsd bele a tojást, és keverd össze.
- Lepény sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne a masszát, de úgy, hogy kis pereme is legyen, mert ebbe öntöd majd a feltétet.
- A sütő - mondanom sem kell - már meleg, told be, és picit süsd elő.
- Jöhet a feltét:
- A brokkolit szedd rózsáira, vág bele az aprítóba, és darálj rá.
- A bacont pirítsd zsírjára egy serpenyőben.
- Nyomd rá a fokhagymát. Keverd el, és érezd, ahogy a forró zsiradékban kioldódnak az illatanyagok.. hhmm... imádom! :)
- Borítsd rá a brokkolit, pirítsd össze.
- Mehet rá a kókuszkrém, rotty össze, és már veheted is le a tűzről.
- Amikor a két rész összeér:
- A darálthús fészekbe öntsd bele a brokkolis-baconos-istenien fokhagymás masszát.
- Szórd meg sajttal, és told be a sütőbe.
- Addig süsd, amíg el nem kezd pirulni a sajt.
Mondom, megjött hozzá az étvágyam... :) még brokkoli is van. Meg fokhagyma is. Meg-meg-meg szalonna is... van-e még kérdés? :)
Apróbetűs rész: Igen, van még kérdés: ha Te is elkészíted, mondd csak, finom lett-e? :)